Logga in
Kan varmt rekommendera denna butik! Fick mina beställda varor dagen efter och riktigt bra priser dessutom!
/Kenneth

Air Optix Aqua 6st-box

495:-


  • 50 st i lager


Air Optix Aqua - Linser hos Synexperten

Månadslinser - CIBA Vision

Air Optix Aqua är Ciba Visions dygnet-runt linser som korrigerar din synfel och låter dina ögon andas. Air Optix Aqua är månads- linser från tillverkaren Ciba Vision som låter dig se klart och skarpt.

Air Optix kontaktlinser kombinerar syre, fukt och en slät yta. Resultatet är en unik, Air Optix linser har varit väldigt puplära linser.
Air Optix Aqua är linser som man kan både använda som månadslinser eller som dygnetruntlinser i upp till sex dygn, var dock alltid noggrann med att följa din optikers ordinationer gällande vilken bärtid som passar just dina ögon.

Används linserna som traditionella månadslinser ska de rengöras varje kväll och förvaras i linsetui. Innan Air Optix kan användas dygnet runt är det klokt med en konsultation med optiker. Linsen har en vag blå nyans så att den ska bli lättare att hantera.

Air Optix Aqua består av ett material som heter silikonhydrogel. Fördelen med materialet silikonhydrogel är att det släpper igenom betydligt mer syre än andra linsmaterial. Linserna blir därför bekväma att ha på sig, detta leder till minskad risk för problem som cornealödem, torrhet, irritation och röda ögon. Därför blir det möjligt att ha på sig linserna när du sover.

Silikonhydrogel har nackdelen att det lätt kan byggas upp beläggningar av lipider på linser av detta material. Dessa lipider gör linserna obekväma och ger sämre synskärpa. Detta motverkas enkelt genom att man använder rätt typ av linsvätska vid rengörandet av  linser.

Produktspecifikation

Märke: Air Optix Aqua Multifocal
Antal linser: 6 linser/box
Tillverkare: CIBA Vision
Styrkeomfång (PWR/SPH): +6.00 - -10.00
Baskurva (BC/Radie): 8.6
Diameter: 14.2
Bärtid: 1 månad
Material: Lotrafilcon B
Vätskehalt: 33%
Hanteringsfärgade: Ja
UV-skydd: Nej

2006 ersatte Air optix Aqua den tidigare linsen O2 Optix.

Air Optix Aqua säljs även under följande namn
Easyvision Elite Monthly, Easyvision Irisian Monthly, Easyvision Irisian Sphere.
Källa Allt om linser

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google+ Skicka till kompis

Vänligen välj:

^ Upp ^